یک شنبه 26 / 11 / 1392برچسب:, :: 20:1 ::  نويسنده : ahmad & saman

اینکه بتوانیم همیشه در زیر آسمان، در فضای باز باشیم و کار کنیم و مجبور نباشیم ساعت‌های زیادی را در محیط‌های بسته سر کنیم، واقعا لذت‌بخش است، اما در عمل ناممکن است.
یک شرکت واقع در اشتوتگارت به نام Fraunhofer، سقفی تولید کرده است که منظره آسمان و ابرها را تقلید می‌کند. این سقف از کنار هم چیدن پنل‌های ۵۰ در ۵۰ سانتیمتر درست می‌شود، هر پنل یک بورد LED، شامل ۲۸۸ دیود LED دارد، در زیر این LEDها، یک صفحه برای پراکنده کردن نور تعبیه شده است که باعث می‌شود نور یکنواخت پخش شود.
پژوهشگران این شرکت با ترکیبی از LEDها سفید، سبز، آبی و قرمز، طیف کاملی از نور ساخته‌اند، این ترکیب به آنها اجازه می‌دهد که بتوانند ۱۶ میلیون رنگ مختلف ترکیبی ایجاد کنند.

پژوهشگران مدتی به بررسی نور طبیعی آسمان پرداختند تا دریابند که تعویض رنگ LEDها را چگونه و با چه سرعتی انجام بدهند تا یک آسمان مجازی بهتر داشته باشند.
نمونه اول آسمان مجازی که در این شرکت تولید شده، ۳۴ متر مربع مساحت دارد و در آن از بیش ۳۴ هزار LED استفاده شده است و می‌تواند شدت نوری معادل سه هزار لوکس ایجاد کند.
ماه مارس سال میلادی جاری در نمایشگاه سبیت به نمایش درخواهد آمد. هزینه خرید هر متر مربع اسمان مجازی، یک هزار یورو است.


Fraunhofer



پنج شنبه 12 / 4 / 1392برچسب:, :: 15:37 ::  نويسنده : ahmad & saman

شرکت آی بی ام همیشه در ساخت فناوری های جدید پیشرو بوده است. و حالا شاهد یک اختراع مهم دیگر از این شرکت هستیم. کاری که دنیای حافظه ها را تا چند سال دیگر تغییر می دهد. ‏

مهندسان این شرکت حافظه جدیدی را ساخته اند که نسبت به مدل های پرسرعت فلش فعلی ۱۰۰ برابر سریع تر است. این حافظه با فناوری به نام Phase Change ساخته شده و به طور خلاصه PCM نامیده می شود. ‏

علاوه بر سرعت بالا، این حافظه عمر بسیار طولانی هم دارد و ساخت اش آنقدر ارزان است که در تمام ابزارها از سرورهای ابری گرفته تا تلفن های هوشمند قابل استفاده است. بهترین حافظه های فلش فعلی ۳۰ هزار بار قدرت خواندن و نوشتن روی هر سلول را می دهند. هر چند برای یک کاربر معمولی طول عمر ۳ هزار بار هم کفایت می کند. اما حافظه جدید قدرت ۱۰ میلیون بار خواندن و نوشتن اطلاعات را به شما می دهد. ‏

بالاتر از اینها قدرت ذخیره سازی است. حافظه های فلش فعلی در هر سلول خودشان یک بیت از اطلاعات را نگهداری می کنند. اما حافظه PCM می تواند ۴ بیت از اطلاعات را در هر سلول نگهداری کند. شرکت آی بی ام می گوید که این فناوری ذهنیت ما را نسبت به حافظه ها طی ۵ سال آینده تغییر خواهد داد. چرا که به زودی حافظه های بسیار پرظرفیت با سرعت بالا در اختیار خواهیم داشت. ‏

این شرکت گفته که فناوری جدید اش تا سال ۲۰۱۶ به صورت تجاری در ابزارهای مختلف استفاده خواهد شد. سریع تر، ارزان تر، پرظرفیت تر و با عمر بیشتر. چیز دیگری هم لازم دارید

 



پنج شنبه 6 / 4 / 1392برچسب:, :: 15:26 ::  نويسنده : ahmad & saman

تکنولوژی جدید بکارگرفته شده در سنسورهای تصویر این امکان را در آینده فراهم میکند که دوربین تلفنهای همراه عکسهایی با کیفیت بسیار بالا  نظیر مراسم عروسی بگیرند. برای این منظور شرکت InVisage Technology در کالیفرنیا سنسور تصویری را با نیمه هادی "کوانتوم دات" Quantum Dots بجای سیلیکون ارتقاء داده است و مدعی شده که کیفیت تصاویر گرفته شده توسط دوربین با این سنسور تا چهاربرابر افزایش میآبد.

بیشتر دوربینهای امروزی یا از سنسور CCD (Charged-Coupled Device) و یا از سنسورهای برپایه تکنولوژیCMOS (Complementary Metal-Oxide-Semiconductor) برای ثبت تصاویر بهره میگیرند. سیلیکون بکارگرفته شده در سنسورهای تصویر امروزی دارای راندمان جذب نور درحدود 50% میباشد. کاهش راندمان بواسطه لایه های هادی مس و آلومینیوم بکاررفته در مدارالکترونیکی روی سطح سیلیکون ایجاد میشود. فلز موجود در سطح باعث بلوکه شدن نور میشود، بطوریکه تنها کسری از یک سنسور سیلیکون در معرض تابش نور قرار میگیرد.

 

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


جمعه 24 / 3 / 1392برچسب:, :: 15:18 ::  نويسنده : ahmad & saman


در برخی از تصاویر زیر شما گمان می کنید که یک درخت زیبا و بزرگ وجود دارد که نمای شهر محسوب می شود و به حفظ طبیعت نیز کمک بزرگی می کند ولی وقتی کمی نزدیک تر می رودید و به بالای درخت ها کمی زوم می کنید متوجه می شوید که اینطور نیست و ابزارهای الکترونیکی مثل همیشه خودنمایی می کنند ،‌در حقیقت این درخت ها دکل های مخابراتی تلفن همراه (BTS ) هستند که با درخت های پلاستیکی پوشانده شده اند و باعث می شود برخی از مردم گمان کنند که این درخت ها واقعی هستند ، اما اینگونه نیست و این درخت ها فقط یک لباس شیک برای دکل های مخابراتی است تا هم نمای شهر زیبا تر شود و با دکل های متعدد ناخوشایند نشود و هم بشود در هر نقطه ای با درخت مصنوعی و منظره مصنوعی یک دکل مخابراتی ایجاد کرد.


 



یک شرکت سوئدی دستگاه شارژری را ساخته است که تنها با یک قاشق آب می تواند محصولات الکترونیکی مصرفی را شارژ کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، شاید زمانی برسد که تمام دستگاههای الکترونیکی خود را به سادگی با آب، هوا و یا شکر شارژ کنیم اما درحال حاضر شرکت سوئدی MyFC دستگاه شارژری را عرضه کرده است که تنها با یک قاشق آب انرژی لازم برای شارژ دستگاههای الکترونیکی مصرفی را تامین می کند.

این دستگاه که PowerTrekk Fuel Cell Charger نام دارد ترکیبی از یک باتری یونهای لیتیومی 1600 میلی آمپر بر ساعت و پیلهای سوختی است و به روش ساده ای عمل می کند.

این باتری پس از شارژ شدن از طریق یک پورت میکرو یو. اس. بی می تواند دستگاههای الکترونیکی را شارژ کند.

 

 

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 19 / 3 / 1392برچسب:, :: 12:29 ::  نويسنده : ahmad & saman


تراشه، مدار یکپارچه، مدار مجتمع یا آی‌سی (به انگلیسی: Integrated circuit یا Chip) به مجموعه‌ای از مدارات الکترونیکی اطلاق می‌گردد که با استفاده از مواد نیمه‌رسانا (عموماً سیلیکون همراه با میزان کنترل شده‌ای ناخالصی) در ابعادی کوچک (معمولاً کمتر از یک سانتی متر مربع) ساخته می‌شود. این مدارات معمولاً شامل دو یا سه نوع دستگاه الکترونیکی می‌باشند: مقاومت، خازن و ترانزیستور (مهم‌ترین آنها ترنزیستور می‌باشد). هر تراشه معمولاً حاوی تعداد بسیار زیادی ترانزیستور می‌باشد که با استفاده از فناوری پیچیده‌ای در داخل یک لایه از سیلیکن همگون و با ضخامتی یکنواخت و بدون ترک تزریق شده‌اند. امروزه تراشه‌ها در اکثر دستگاه‌های الکترونیکی و بویژه رایانه‌ها در ابعادی گسترده بکار می‌روند. وجود تراشه‌ها مرهون کشفیات بشر درباره نیمه رساناها و پیشرفتهای سریع پیرامون آنها در میانه‌های سده بیستم می‌باشد.

ریزتراشه، ابزاری الکترونیکی است که مانند یک واحد از اجزای ریز بسیار زیادی، به ویژه ترانزیستور، ساخته می‌شود. ریز تراشه داخل یک سوکت، در برد مدار چاپی، قرار می‌گیرد و به دیگر اجزا وصل می‌شود.


یک نمونه مدار مجتمع از اتمل:



پنج شنبه 18 / 3 / 1392برچسب:, :: 12:28 ::  نويسنده : ahmad & saman


بیشترین فرکانسی که تا کنون اندازه گیری شده در آزمایشگاه اداره استانداردهای آمریکا ، از یک نور زرد قابل دید بوده که مقدار آن در حدود 520 میلیارد هرتز است.

 



پنج شنبه 17 / 3 / 1392برچسب:, :: 12:27 ::  نويسنده : ahmad & saman

قویترین جریان الکتریکی در آزمایشگاه علمی لوس آلاموس در ایلات نیو مکزیکو و بوسیله یک بانک خازنی متشکل از 4032 خازن ایجاد شده است.در اثر اتصال همزمان این خازن ها در ظرف چند میکروثانیه جریانی معادل دو برابر کل جریان های الکتریکی در روی زمین تولید شد.

 



دو شنبه 4 / 3 / 1392برچسب:, :: 21:8 ::  نويسنده : ahmad & saman

آنالوگ و دیجیتال

سیگنال‌ها به صورت آنالوگ و یا دیجیتال هستند. در سیگنال آنالوگ، سیگنال در حوزه زمان به طور پیوسته وجود دارد .اطلاعات در سیگنال دیجیتال به صورت دسته‌ای از ارزشهای گسسته (مثلاً یک و صفر) کد گذاری می‌شود . هر سیگنال چه آنالوگ و چه دیجیتال حاوی اطلاعات خاص است.

اطلاعات موجود در سیگنال‌های آنالوگ و دیجیتال هنگام انتقال با نویز مخلوط می شوندو باعث از بین رفتن اطلاعات موجود در سیگنال می شوند.

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


دو شنبه 1 / 3 / 1392برچسب:, :: 21:1 ::  نويسنده : ahmad & saman

شبکه‌های فیبر نوری


یکی دیگر از انواع شبکه‌های خطی ، شبکه‌های فیبر نوری می‌باشد که به دلیل سهولت در نصب و نگهداری ، برای ایجاد شبکه‌های ارتباطی بسیار سودمند و مفید هستند؛ البته به دلیل هزینه‌های بسیار بالای نصب و راه اندازی اولیه ، امکان فراگیر شدن آن در مدت زمان کوتاه برای کلیه مشترکان دهکده جهانی ارتباطات مقدور نیست. با این وجود ، برخی از کشورها با آینده نگری ، سرمایه گذاری در زمینه طرح و پیاده سازی شبکه‌های فیبر نوری را در دستور کار خود قرار داده‌اند. کمترین میزان تضعیف ، تأثیر پذیری از شرایط محیط خارجی ، نویز و تلفات بر واحد طول و همچنین گستردگی در کارایی ، شبکه‌های فیبر نوری را قابل اعتماد کرده است، بطوری که در آینده نزدیک استفاده همه جانبه از این نوع شبکه‌ها را شاهد خواهیم بود.

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...

 



ادامه مطلب ...


دو شنبه 26 / 2 / 1392برچسب:, :: 20:50 ::  نويسنده : ahmad & saman

آنتنها بشرح زیر میباشند


1-آنتن مارکنی(marconi antenna)


آنتن مارکنی یک آنتن یک قطبی با طول لاندا چهارم است که بطور عمود بر روی زمین نصب میشود.زمین انرژی تابیده شده بر خود را بازتاب میکند. در اثر این بازتاب تصویر آنتن لاندا چهارم در زمین ظاهر میشود که میتوان به عنوان یک آنتن فرضی در نظر گرفت که قرینه ی انتن اصلی نسبت به سطح زمین است.این آنتن فرضی را سایه آنتن اصلی می نامند.در شکل چگونگی تشکیل سایه و منحنی های توزیع ولتاژ جریان در یک نمونه آنتن اتومبیل نشان داده شده است.


آنتن مارکنی را آنتن تصویری می نامند عملکرد این آنتن و تصویرش عینا شبیه آنتن نیم موج است.آنتن اتومبیل یک آنتن مارکنی است.بدنه ی فلزی اتومبیل به عنوان آنتن عمل میکند و اثر تصویر آنتن ضاهر میشود.

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


دو شنبه 23 / 2 / 1392برچسب:, :: 20:45 ::  نويسنده : ahmad & saman

مخابرات بخش مهمی از جامعه مدرن است. در سال ۲۰۰۶ تخمین زده‌اند که سود سالانه صنعت مخابرات ۲/۱ تریلیون دلار است که جزو ۳٪ سود خالص جهان (نرخ تبادل اداری) قرار دارد.شرکت‌ها در سطح اقتصاد خرد از مخابرات، برای ایجاد امپراتوری‌های جهانی استفاده کرده‌اند. این در مورد خرده فروشی شبکه‌ای Amazon.com واضح است. اما طبق نظر ادوارد لنرت، حتی یک خرده فروش معمولی مثل وال-مارت نیز با استفاده از مخابرات بهتر در زیر ساخت‌هایش به سود بیشتری در مقایسه با رقبایش دست پیدا کرده‌است. صاحب خانه‌ها در شهرها در سراسر جهان از تلفن هایشان برای انجام سرویس‌های خانه از تحویل پیتزا گرفته تا سیم کش استفاده می‌کنند. حتی جوامع فقیر نیز برای استفاده از تلفن به خاطر مزیتهای آن تشویق شده‌اند. در ناحیه نارشینگدی بنگلادش، روستایی‌های جدا از هم از تلفن‌های همراه برای ارتباط مستقیم با عمده فروشان و معامله بهتر کالاهایشان استفاده می‌کنند. در ساحل عاج، تولید کنندگان قهوه از تلفن همراه برای دنبال کردن ساعتی تغییرات قیمت قهوه استفاده می‌کنند و محصولاتشان را با بهترین قیمت می‌فروشند.

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


شنبه 30 / 12 / 1391برچسب:, :: 8:30 ::  نويسنده : ahmad & saman

فرستنده یAM

قطعات مورد نیاز:

1-ترانس صوتی1000/8اهم

2-کریستال1MHz

3-باتری کتابی9v همراه با سر باتری

مدار:

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 29 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:53 ::  نويسنده : ahmad & saman

این میکروفن مخفی در واقع یک فرستنده ی FM بوده اما به دلیل حساسیت بالای آن و کوچک بودن حجم مدار میتواند به عنوان میکروفن مخفی بکار رود.

 



پنج شنبه 28 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:37 ::  نويسنده : ahmad & saman

سعی کنید ولتاژ صاف و رگوله شده ای را به ورودی این مبدل وارد کنید برای افزودن ولتاژ خروجی در حد 0.6یا1.3ولت میتوانید یک دیود اضافی 1N4001را با دیود قبلی سری کنید.ممکن است بخواهید به جای رگولاتور 7812از رگولاتور7815استفاده کنید.ترانزیستور را به هیت سینگ مناسب مجهز کنید.

 

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 27 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:45 ::  نويسنده : ahmad & saman

این شدت میدان متر بسیار ساده بوده.و همچنین حساس است. با استفاده از یک ولت متر دیجیتالی معمولی می تواند شدت سیگنالRF را تا چند صد مگاهرتز اندازه گیری کند.

 

دیودAA119حساسیت بیشتری نسبت به OA91 در این مدار دارد.بدون هسته فریت هم میتوان مدار را بکار برد ولی با هسته فریت حساسیت بیشتر می شود .هسته میتواند استوانه یا حلقوی باشد و فقط قطر آن بایستی6میلیمتر باشد و ابعاد دیگر آن مهم نیست.سیم مورد استفاده برای سیم پیچی mm0.6تاmm0.8 می تواند باشدو آن را6الی 8دور به دور هسته با فاصله ی حلقه های سیم پیچ 1الی2میلیمتر که مناسب برای حوالیMHz100 است بپیچید.ولت متر بایستی برای پایین ترین رنجdc اندازه گیری خود تنظیم شود تا بیشترین حساسیت بدست آید که معمولا برای اکثر میتر ها200mv است.در این مدار بکار گیری ولت متر دیجیتالی چند مزیت و برتری نسبت به نوع عقربه ای دارد.اول اینکه امپدانس میتر دیجیتالی خیلی بالاست که در حدود 10meg/voltدر اکثر میترها می باشد.این امر باعث شنت اضافی و بی جهت در مدار تانک نمی شود.دوم اینکه در مقایسه با میترها عقربه ای اختلاف شدت سیگنالهای خیلی جزیی می تواند به راحتی مشاهده شود.سوم اینکه خطی بودن میتر دیجیتالی بهتر بوده و پاسخگویی خوبی به هردو سیگنال ضعیف قوی دارد.

آنتن مورد استفاده از نوع کشویی 50 سانتیمتری است.



پنج شنبه 26 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:34 ::  نويسنده : ahmad & saman

مدار یک فرستنده ی مدولاسیون فرکانسی با استفاده ترانزیستورBC547که هم عمل تقویت صوت و اسیلاتور وهم سوار کردن صوت بر روی فرکانس رو انجام میده که سیگنالهای صوتی توسط میکروفن خازنی مدار دریافت میشه و از طریق خازن10NFبه بیس ترانزیستور اعمال میشه و سیم پیچ مدار همراه با خازن12Pمدار رزنانس رو تشکیل میده و خازن2Pبا انجام فیدبک منفی باعث پایداری نوسانات مدار شده.ودر نهایت سیگنال FMبر روی کلکتور ظاهر شده و برای ارسال به آنتن مدار اعمال میشه.

برای سیم پیچ مدار هم 8تا12دور سیم روکش دار را به دور یک مداد بپیچید.

 

مدار:



پنج شنبه 25 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:32 ::  نويسنده : ahmad & saman

مدار فرستنده یFM, البته دو ترانزیستوری هم هست که Q2داره عمل تقویت صوت رو انجام میده و تولید سیگنال حامل و مدولاتور درQ1انجام میشه.با استفاده از تریمرC3فرکانس رزنانس مدار تغییر میکنه در نتیجه فرکانس ارسالی فرستنده عوض میشه.میکروفن مدار از نوع خازنی بوده که سیگنالهای صوتی آن درQ2تقویت شده و از طریق خازن C1به بیسQ1برای انجام مدولاسیون فرکانس طزریق میشه و در نهایت سیگنالFMروی کلکتورQ1ظاهر میشه و برای ارسال به آنتن میره.

مدار:



پنج شنبه 23 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:18 ::  نويسنده : ahmad & saman

شرح مدار :

نخستین بخش این گیرند رادیویی " مدار هماهنگی " است . در دوسر سیم پیچ اولیه مدار هماهنگی ، یک خازن متغیر تعبیه شده است که با چرخاندن آن میتوان مدارمذکور را برای دریافت ایستگاههای مختلف در باند موج متوسط MW یعنی فرکانسهای 530 تا 1600 کیلو سیکل تنظیم نمود.امواجی که در ثانویه کادر آنتن ظاهر میشوند بسیار ضعیف هستند و از این رو آنها را برای تقویت به ترانزیستوری که تشکیل دهنده یک مدار تقویت کننده امواج
رادیویی است میدهیم .این ترانزیستور امواج رادیویی را به شدت تقویت کرده امواج تقویت شده را در پایه کلکتور خود ظاهر میکند، اما برای آنکه این امواج وارد مدارهای دیگر دستگاه نشود، سیم پیچ مخصوص L1 راه را برای
خروج امواج رادیویی سد میکند و آنها را از طریق خازن C1 به مدار یکسوساز هدایت میکند.با عبور امواج رادیویی از دیود ها به اصطلاح یکسویه شده و جریان صوتی آنها آشکار میشود.جریان صوتی با عبور از ثانویه سیم پیچ وارد پایه بیس ترانزیستور شده و تقویت نیز میشود. مدار بعدی یک تقویت کننده بسیار قوی و حساس متشکل از یک آی سی است که جریان صوتی را از طریق C4- R4 و مدار ولوم کنترل صدا دریافت کرده و پس از تقویت در پایه خروجی ظاهر میکند و امواج صوتی تقویت شده از خازن الکترولیت C10 عبور کرده بلندگو را به کار می اندازند.

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 22 / 12 / 1391برچسب:, :: 8:0 ::  نويسنده : ahmad & saman

این رادیو فقط با یک فیلتر صدا را آشکار سازی وسپس با آپ اَمپ تقویت می کند.

 

 

 

c1   خازن واریابل 5 تا 30 پیکو

c2    0.1میکرو فاراد عدسی

r1   مقاومت 10 مگ

d1   دیود 1n34

u1   اپ امپ 741

L1   یک سیم پیچ ساده

از فرمول L*C مساوی با عکس مربع w برای یافتن مقدار سیم پیچ و خازن استفاده کنید



پنج شنبه 21 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:10 ::  نويسنده : ahmad & saman

بوستر امواج FM

 

 

 

  • R1 = 330 Ω
  • R2 = 2,7 kΩ
  • R3 = 56 Ω
  • R4 = 560 Ω
  • C1 = 2-10 pF
  • C2, C3 = 100 pF
  • C4 = 4,7 nF
  • T1 = BFT 65
  • L1, L2 = چهار و نیم دور از سیم صفر هشت بر روی هسته هوا بقطر 5 میلیمتر
  • L3 = پانزده دور سیم صفر سه بر روی هسته هوا به قطر 5 میلیمتر

 



پنج شنبه 20 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:10 ::  نويسنده : ahmad & saman

 

تقویت و افزایش برد فرستنده ها...

 

 



پنج شنبه 19 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:7 ::  نويسنده : ahmad & saman

گیرنده صدای هواپیما...

 

 



پنج شنبه 18 / 12 / 1391برچسب:, :: 18:1 ::  نويسنده : ahmad & saman

گیرنده تمام باند فرکانسهای AM تا مایکروویو

 

( مدار 1 )

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...

 



ادامه مطلب ...


دو شنبه 14 / 12 / 1391برچسب:, :: 8:0 ::  نويسنده : ahmad & saman

 

زبان : فارسی
تعداد صفحات: 12
نوع فایل: pdf
حجم: 326 کیلو بایت

   



جمعه 6 / 8 / 1391برچسب:, :: 21:2 ::  نويسنده : ahmad & saman

انرژي تحويلي به مشتريان با يك جريان متناوب 50 سيكل بر ثانيه فراهم مي شود. استفاده از توان الكتريكي به صورت عادي توسط مشتريان، در بعضي مواقع موجب تغيير جریان متناوب به60 سيكل بر ثانيه مي شود. اين تغييرات در حالتهاي مختلفي مانند چشمک زدن چراغها ناشي از تغييرات لحظه اي يا آرام ولتاژ مشاهده مي شوند. افزايش استفاده از دستگاههاي مدرن نظير راديوها، كامپيوترها، گوشي هاي تلفن همراه و اجاق هاي ميكروويو موجب حضور جريانهاي  فركانس بالا در سيم پيچي هاي خانه و محل كار هستند. نويز الكتريكي فركانس بالا اغلب ناشي از سيم پيچهاي موجود در خانه و محل كار است، و به آساني نمي توانند در شبكه هاي انتقال با ولتاژ بالا انتقال يابند.  نويز فركانس بالا ممكن است در گيرنده هاي راديو و تلويزيون و يا ساير تجهيزات الكترونيكي تداخل ايجاد كند، ولي هيچ اثر اثبات شده اي بر سلامتي ندارد.

سيستمهاي الكتريكي از جريان متناوب Hz 50 براي انتقال انرژي از محل توليد به مشترکین استفاده مي كنند. اين تناوب   Hz 50 به شكل يك موج متناوب در اسيلوسكوپ ظاهر مي شود، وسيله اي مخصوص كه قابليت اندازه گيري شكل موجهاي توان و ساير سيگنالها نظير راديوها، تلويزيونها  و گوشهاي همراه را داراست. اين موج Hz50 توسط سيستمهاي توليد انرژي، توليد و در شبكه هاي محلي  و منطقه اي توزيع توان تزريق مي شوند تا به خانه ها، محل كار و مزارع برسد.

 

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...



ادامه مطلب ...


شنبه 20 / 7 / 1391برچسب:, :: 15:50 ::  نويسنده : ahmad & saman

ممکن است تصور شود که ساخت مدارهای مجتمع ، شامل تعداد زیادی قطعه بهم متصل شده روی یک بستر Si از جنبه فنی و اقتصادی مخاطره آمیز باشد، در حالی که روشهای نوین امکان انجام اینکار را بصورت مطمئن و نسبتا کم هزینه فراهم ساخته است. در بیشتر مواقع یک مدار کامل روی تراشه Si را می‌توان بسیار ارزانتر و مطمئنتر از یک مدار مشابه با استفاده از قطعات مجزا تولید کرد. دلیل اصلی این امر امکان ساخت صدها مدار مشابه بطور همزمان روی پولک Si است که این فرآیند تولید گروهی Batch Fabrication نامیده می‌شود. این مدارها که بطور کامل روی یک تراشه نیم رسانا قرار می‌گیرند مدارهای یکپارچه نامیده می‌شوند.

 

 

 

 

برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...

 

 



ادامه مطلب ...


شنبه 19 / 7 / 1391برچسب:, :: 15:47 ::  نويسنده : ahmad & saman

خانواده XMEGA نسل دوم از میکروکنترلرهای با مصرف توان پایین (Pico Power Technology) با قابلیتها و کارائی بسیار بالاتر نسبت به سری قبل میکروهای AVR می باشند و قابلیت پردازش داده هم بصورت ۸ بیتی و هم به صورت ۱۶ بیتی را فراهم می نمایند همچنین از نظر معماری وساختار تراشه این سری میکروکنترلها مشابه خانواده قبل میکروهای AVR می باشند.
در خانواده XMEGA تمامی مشکلات و کمبودهای نسل قبلی (MEGA) برطرف شده و قابلیت های جدید برای طراحان در نظر گرفته شده است.

 

 

یکی از نکات مهم در سری XMEGA امکانات و ماژول های موجود بر روی میکرو بوده که حتی این تعداد ماژول بر روی میکروهایی نظیر ARM نیز موجود نیست.
تنها مشکلی که باعث شده تا این سری از میکروکنترلرها از استقبال کمتری نسبت به بقیه میکروکنترلرها روبرو شوند، هزینه بالای پروگرامر مخصوص این میکروکنترلرها بوده که با سری جدید این مشکل نیز مرتفع شده است.
در سری جدید، ماژول USB نیز به این خانواده اضافه شده است و شما می توانید بدون نیاز به هیچ پروگرامر خاصی و فقط از طریق پورت USB میکروکنترلر خود را پروگرام کنید.
سرعت بالا و راحتی پروگرام نمودن از طریق این روش از مهمترین مزایای این سری از میکروکنترلرها می باشد.




Logic Friday یکی از کوچکترین نرم افزارهای ممکن جهت تجزیه و تحلیل مدارهای منطقی Digital میباشد که توسط آن می توان با صرف کمترین زمان ممکن به طرح مورد نیاز حتی برای مدارهای پیچیده دست یافت. در حالی که توجه اکثر نرم افزارهای طراحی در الکترونیک معطوف به اجرای پروژهای واقعی و فیزیکی در الکترونیک میباشد نرم افزارهای اندکی صرفا به منظور تجزیه و تحلیل مدارهای منطقی در سطح ریاضی و به زبان قابل لمس در سطح دروازه های منطقی یا گیت Gate توسعه یافته اند .
ولی
نرم افزار حاضر که بسیار کم حجم و بر خلاف Logic Works رایگان می باشد دارای توانایی هایی به مراتب بالاتر از Logic Works است .
وجه بارز برتری
نرم افزار فوق بر بسیاری از نرم افزارهای مشابه توانایی حا دو جهته مدارهای منطقی میباشد به این معنی که هم با داشتن تابع منطقی میتوان به ترکیب لازم از گیتها ( یا مدار منطقی ) رسید و بالعکس با داشتن مدار منطقی به راحتی میتوان تابع نهایی را محاسبه نمود . در این جهت امکاناتی نظیر انتقال سریع گیتها به صفحه کاری و اتصال آنها به یکدیگر ، رسم جداول True و نمایش ورودی خروجی توابع در نرم افزار در نظر گرفته شده است . در این نرم افزار بر خلاف نرم افزارهای طراحی فیزیکی فقط عملکرد منطقی اجزا مدار مورد توجه بوده و نرم افزار مطلقا توجهی به مشخصات الکتریکی مدار ندارد به بیان بهتر هر گیت منطقی صرف نظر از این که چه خانواده ای مورد نظر طراح آن بوده ( Cmos یا TTL یا …. ) تنها یک وسیله ایده آل در نظر گرفته میشود .

Logic Friday is a tool for students, hobbyists, and engineers who work with legacy digital logic circuits based on standard IC packages

نوع فایل: exe
حجم: 847 کیلوبایت



چهار شنبه 1 / 3 / 1391برچسب:, :: 10:21 ::  نويسنده : ahmad & saman

برد آموزشی Cortex-M3 LPC1768 بر اساس LPC1768 متعلق به شرکت NXP بوده که بر اساس هسته نسل دوم میکروکنترلرهای ARM Cortex-M3 طراحی گشته است. این هسته برای کاربردهای سیستم های نهفته (embedded) در سرعت های بالا، توان مصرفی کم و پردازش ۳۲ بیتی طراحی گشته است. از جمله اهداف طراحی این نسل از پردازنده ها می توان به مصارف اندازه گیری، ارتباطات صنعتی، کنترل موتورهای صنعتی، سیستم های هوشمند و روباتیک اشاره نمود.
برد آموزشی Cortex-M3 LPC1768 دارای پروگرامر آنبرد(On Board) جیلینک (Jlink) بوده و از تجهیزات USB2.0 و ۲ اینترفیس CAN و همچنین RS-485 پشتیبانی می کند. CD این برد حاوی مثال های آموزشی بسیار زیادی جهت فراگیری کامل میکروکنترلرهای ARM سری LPC17XX می باشد.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 11 / 1 / 1391برچسب:, :: 12:37 ::  نويسنده : ahmad & saman
کتاب اطلاعات جیبی منطق دیجیتال تهیه شده توسط شرکت تگزاس اینسترامتز، چاپ 2007 .احتمالا با اهمیت این نوع کتاب های مرجع آشنا هستید.

به عنوان یک مهندس برق، یا حتی یک دانشجوی برق، یا حتی یک طراح مدارات منطقی، همراه داشتن چنین کتاب هایی لازم، بلکه ضروری است.این کتاب دو استفاده ی مهم دارد، یکی اینکه شما در یک مدار، یا سرکلاس، یا هر جای دیگری به یک آی سی بر می خورید که شماره‌ای روی آن درج شده، ولی نمی دانید این آی سی دقیقا چه کاری انجام می دهد، و یا مثلا می خواهید بیشتر با ساختار و سازوکار درونی آن آشنا شوید؛ در این صورت شما می توانید با مراجعه به این کتاب به راحتی مشخصات آی سی مورد نظر را پیدا کنید.

از طرفی به عنوان یک طراح هم ممکن است گاهی به دنبال یک آی‌سی خاص باشید، که هر چند مشخصات کاری اش را می دانید ولی نام آن آی سی بخصوص و اینکه آیا اساسا چنین آی سی‌ای با مشخصات دلخواه شما وجود دارد یا نه را نمی دانید، به عنوان یک مثال ابتدایی فرض کنیم که شما در مداری که طراحی می کنید نیاز به دو گیت چهار ورودی NAND پیدا می کنید، می خواهید ببینید که شماره ی آی سی مورد نظر چند است، با مراجعه به این کتاب می توانید همه ی این مشخصات و بسیاری از مشخصات دیگر آی سی مورد نظرتان را پیدا کنید . در ضمن تو این کتاب عبارت SN74 از اول نام آی‌سی ها فاکتور گرفته شده.


نوع فایل: PDF
حجم: 5.2 مگابایت
تعداد صفحات: 794 صفحه

 



دو شنبه 2 / 10 / 1390برچسب:, :: 23:55 ::  نويسنده : ahmad & saman

در اينجا يه فايل آموزشي مختصر راجع به مشخصات برخی از میکرو کنترلرهای سری avr مدل ATmega براتون گذاشتم كه خيلي خوب و خلاصه راجع به مشخصات میکرو کنترلرهای ATmega توضيح داده و امیدوارم که براتون مفید باشه.

نوع فایل:rar.word2007

برای دانلود بر روی لیـــنک های زیر کلیک کنید.


ATmega 32


ATmega 8,16,64,103,128,161,162,...



شنبه 17 / 8 / 1390برچسب:, :: 14:31 ::  نويسنده : ahmad & saman

بابیلون یا بابل، واژه‌نامه رایانه‌ای است که با استفاده از پرونده‌های مختلف فرهنگ واژگان که هر یک به یک موضوع اختصاص دارند می‌تواند به یک واژه‌نامهٔ چندمنظوره بر روی رایانهٔ شخصی، تبدیل شود.از ویژگی‌های این واژه‌نامه این است که معانی لغات موردنظر با یک کلیک بر روی آن واژه مشخص می‌گردد. این نرم‌افزار برای تشخیص کلمات در محیط‌های غیرمتنی (مانند برخی پرونده‌های PDF) از روش تشخیص نوری نویسه‌ها یا OCR استفاده می‌کند.
پرونده‌های فرهنگ واژگان این نرم‌افزار دارای پسوند BGL هستند که پس از نصب برنامهٔ اصلی امکان افزوده شدن به آن را دارند.
برای دانلود فایل glossary واژگان رشته الکترونیک از لینک زیر استفاده کنید.
طریقه نصب: پس از نصب بابیلون کافیست فایل زیر را از حالت فشرده خارج کرده و اجرا کنید تا بر روی بابیلون نصب شود.
حجم فایل: 645KB



چهار شنبه 25 / 7 / 1390برچسب:, :: 21:56 ::  نويسنده : ahmad & saman

کتاب طراحی دیجیتال (مدار منطقی)

(موریس مانو) (قدرت سپیدنام)

 

   فصل اول : سیستم های دودویی
   فصل دوم : جبر بول و گیت های منطقی
   فصل سوم : حداقل سازی در سطح گیت
   فصل چهارم : منطق ترکیبی
   فصل پنجم : مدارهای منطقی ترتیبی همزمان
   فصل ششم : ثبات و شمارنده ها
   فصل هفتم : حافظه و منطق برنامه پذیر
   فصل هشتم : سطح انتقال ثباتی
   فصل نهم : مدارهای ترتیبی غیر همزمان
   فصل دهم : مدارهای مجتمع دیجیتال
   فصل یازدهم : تمرینات آزمایشگاهی
   فصل دوازدهم : سمبل های گرافیکی استاندارد

 طراحی دیجیتال موریس مانو کتاب مرجع درس مدار منطقی است .

حل تمارین و مسائل این کتاب نیز در اینترنت موجود است (ویرایش سوم و چهارم) .

تعداد صفحات: 538

حجم:8.7 MB

نوع فایل:PDF


 





چهار شنبه 25 / 7 / 1390برچسب:, :: 21:57 ::  نويسنده : ahmad & saman
کتاب مدار منطقی (پیام نور) ( داود کریم زادگان مقدم )

 

 

   فصل 1 : اعداد مبنا در سیستم های دیجیتال

   فصل 2 : گیت های منطقی ، جبر بول و توابع بولی

   فصل 3 : فرم های متعارف و استاندارد در جبر بولی

   فصل 4 : ساده کردن عبارات بولی پیچیده

   فصل 5 : پیاده سازی مدارهای دیجیتال با گیت های NAND و     NOR

   فصل 6 : مدارهای ترکیبی

  فصل 7 : مدارهای رمزگذار و رمزگشا

  فصل 8 : مدارهای ترتیبی همزمان

  فصل 9 : ثبات ها و شمارنده ها

 این کتاب با توجه به سر فصل تعیین شده برای دانشجویان دانشگاه پیام نور در رشته کامپیوتر با گرایش نرم افزار تهیه و تنظیم شده است.


تعداد صفحات: 374

حجم:2.2 MB

نوع فایل:PDF





چهار شنبه 18 / 7 / 1390برچسب:, :: 22:35 ::  نويسنده : ahmad & saman

کتاب اصول الکترونیک

(خلیل باغانی)

 

 

 

  فصل اول : دستگاه ، مدار و قطعه الکترونیک

  فصل دوم : دیود

  فصل سوم : منابع تغذیه و کاربرد دیود

  فصل چهارم : ترانزیستور

  فصل پنجم : تغذیه یا بایاس ترانزیستور

  فصل ششم : تحلیل تقویت کننده

  فصل هفتم : ترکیب تقویت کننده ها

  فصل هشتم : قطعات چند لایه

  فصل نهم : روشهای عیب یابی ترانزیستور

 تعداد صفحات : 108 صفحه

حجم فایل: 8.5 MB




چهار شنبه 18 / 7 / 1390برچسب:, :: 22:15 ::  نويسنده : ahmad & saman

کتاب روش طراحی و تحلیل مدارهای الکترونیک

( دکتر خلیل مافی نژاد - مهندس فرامرز صبوری )

 

فصل اول : روش تحلیل و طراحی مدارهای دیودی

  فصل دوم : تغذیه مدارهای ترانزیستوری

  فصل سوم : مدل سیگنال کوچک تقویت کننده های ترانزیستوری

  فصل چهارم : تقویت کننده های تفاضلی


  همگامی با رشد بی وقفه تکنولوژی، مستلزم وقوف کامل بر ریشه های این حرکت سریع است. الکترونیک عصری تازه بر صنعت قرن حاضر گشود و همچنان نیز طلیعه دار کاروان علوم است. کتابی که در اختیار شماست، می کوشد با تفحصی در عمق برخی از ریشه های این علم نوین، شما را نیز با این کاروان همسفر سازد.
هدف اصلی این کتاب آن است که به یاری مسائل متنوع، دانشجویان رشته های مهندسی برق و فیزیک را در فهم عمیقتر مقدمات الکترونیک یاری دهد.


( تعداد صفحات : 458 | انتشارات: آستان قدس رضوی | حجم : 11.5 مگابایت | فرمت : PDF )




چهار شنبه 18 / 7 / 1390برچسب:, :: 11:39 ::  نويسنده : ahmad & saman

بهترین کتاب برای شروع یادگیری برنامه نویسی میکروکنترلرهای خانواده AVR است (خود من با این کتاب شروع کردم) . البته تمرکز این کتاب بر محیط نرم افزار BASCOM AVR است که یک کامپایلر حرفه ای زبان بیسیک برای AVR است و دارای محیطی خوب و توابع بسیار برای پروژه های شماست .
  البته هرچند بسیاری از شرکت ها محصولات خود را بر پایه همین زبان و برنامه جلو می برند ولی بسیاری نیز زبان C را ترجیح می دهند و می گویند حرفه ای تر و دارای سرعت بالاتری است که معروف ترین کامپایلر زبان C برای AVR کدویژن Codevision است و در آینده آموزش های این زبان و برنامه و برنامه های دیگر را خواهم گذاشت .
کتاب های خوب را تا جایی که می شود خریداری کنید تا مالف به حقوق خود برسد . اگر کتاب یا برنامه یا مقاله ای اینجا گذاشته شده یا می شود فقط اهداف آموزشی را دنبال می کند و . . .

 برای دریافت برنامه bascom-avr به سایت
یزد کیت مراجعه کنید .

نوع فایل: PDF

حجم فایل: 5.9 MB

 




دو شنبه 16 / 7 / 1390برچسب:, :: 12:37 ::  نويسنده : ahmad & saman

با درود. در اين پست با توجه به درخواست دوست گلمون، کتاب میکروپروسسور z80 رو قرار ميدیم.
امیدواریم مفید باشه و خوشتون بیاد و مورد استفاده قرار بگیره.

نام کتاب: ریز پردازنده Z80

مولف : باری بی بری
مترجم : سعید حسن نیا
تهیه کننده : حسن عسگرزاده
دانشگاه پیام نور
شابک : 978-600-5650-10-5

کتاب حاضر حاوی اطلاعات و اصول کلی در خصوص ساختمان و مجموعه دستورالعمل ریزپردازنده Z80 است. این نوشتار ضمن شرح مبانی اساسی برای برنامه‌ریزی ریزپردازنده, به معرفی برخی از کاربردهای آن می‌پردازد.

توضیحات:
اولین ریز پردازنده به وسیله شرکت اینتل که یک ریز کنترل کننده ۴ بیتی بوده ابداع شد.
اولین ریزپردازنده تک تراشه ای Intel 4004  بود که …

سرفصل ها شامل:
مقدمه ای بر ریزپردازنده ها
تاریخچه ریز پردازنده
ساختمان Z80
دستورالعمل ها انتقال اطلاعات
دستورالعمل های حسابی و منطقی
دستورالعمل های کنترل برنامه
برنامه ساختاری شده به زبان اسمبلی
جابه جایی اطلاعات و برنامه نویسی حسابی
تبدیل رمزها ، جستجو در جدول و تاخیرهای زمانی
آشنایی با ساختمان سیستم Z80
ارتباط دهی حافظه
مقدمه ای بر ریز پردازنده های پیشرفته

زبان کتاب: فارسی
نوع فایل: PDF
حجم: 10.1 مگابایت
تعداد صفحات: 289 صفحه

همچنین برای ورود به سایت (ناشر کتاب: دانشگاه امام رضا) جهت خرید کتاب فوق کلیک نمایید.

برای ورود به سایت اصلی میکروپروسسور z80 برای اطلاعات بیشتر کلیک نمایید.



پنج شنبه 7 / 7 / 1390برچسب:, :: 12:3 ::  نويسنده : ahmad & saman

برای دانلود جزوه ی (برنامه نویسی برای تایمرهای میکروکنترلر AVR) بر روی لینک زیر کلیک کنید.

تعداد صفحات: 19

حجم:4.6 MB

نوع فایل:PDF

 

Download



صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد

آشنایی با سنسور فشار
ترانسدیوسر و ترانسمیتر تعریف ابزار دقیق لاستیک‌های ایرلس تعریفی نوین از تایر اتومبیل Flat CD Mouse موسی که در CD درایو لپ تاپ قرار می گیرد! لامپ های ال ای دی با قابلیت کنترل از راه دور ژاپنی‌ها نازک‌ترین صفحه نمایش جهان را با حباب صابون ساختند
نويسندگان